Juventus staat op in Derby d'Italia en zit plots helemaal in race om CL-tickets

Juventus staat op in Derby d'Italia en zit plots helemaal in race om CL-tickets

06-11-2022 23:30
3

Het is de laatste tijd vaak kommer en kwel bij Juventus, maar zondagavond mochten de Turijnse tifosi nog eens juichen. in de Derby d'Italia sloeg het rivaal Internazionale met 2-0 om de oren.

De topper in Turijn was er één tussen twee grootmachten die het dit seizoen erg zwaar hebben. Beide ploegen konnen een overwinning dan ook goed gebruiken. Toch kwam Inter, zonder de geblesseerde Romelu Lukaku, op achterstand. Uit een vloeiende corner scoorde Adrien Rabiot na iets meer dan vijftig minuten. Minder dan een kwartier voor affluiten kreeg Lautaro Martinez plots een dot van een kans om gelijk te maken, maar zijn schot vloog te centraal.

Vlak voor het einde wist wonderkind Nicolò Fagioli de wedstrijd te beslissen. Dankzij die 2-0 heeft La Vecchia Signora nog eens een prestigieuze zege te pakken en slikt het de Europese ontnuchtering door. Ook stijgt Juve naar de vijfde plek in de Serie A. Met 25 punten heeft het er slechts vier minder dan nummer twee AC Milan. Inter staat teleurstellend zevende.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie