Geraerts toch ontgoocheld: Union Berlin gezien zoals ze al het hele jaar spelen

Geraerts toch ontgoocheld: "Union Berlin gezien zoals ze al het hele jaar spelen"

04-11-2022 10:00
5

Union Saint-Gilloise heeft haar knappe poulefase in de Europa League niet kunnen afsluiten in stijl. In het duel der Unions bleek die uit Berlijn te sterk aan Den Dreef: 0-1. Hoewel er voor de Brusselaars, die al zeker waren van hun eerste plek, eigenlijk niets meer op het spel stond, baalde Karel Geraerts toch flink van de nederlaag.

"Moeilijke wedstrijd", opende Geraerts zijn analyse bij Sporza. "We hebben het Union Berlin gezien zoals ze al het hele jaar spelen in de Bundesliga, met heel direct voetbal. Ze hebben weinig kansen nodig om te scoren. Dat eerste doelpunt valt uit het niets, want wij waren niet slecht begonnen, vond ik. Dat zijn hun kwaliteiten. Daarom staan zij zo hoog in Duitsland."

Aan de ene kant was er dus de sterkte van Union Berlin, maar aan de andere kant haalde het Belgische Union ook haar vertrouwde niveau niet. "Wij hebben nog wel geprobeerd, maar aan de bal was het net niet zuiver genoeg. Er waren heel wat spelers die het moeilijker hadden dan de voorbije weken, ook de invallers", schoof Geraerts iedereen de zwarte piet toe. "Langs de andere kant zijn we helemaal niet weggespeeld. Alleen hebben we een beetje realisme in ons spel gemist."

Uiteraard is de algemene balans positief, al had de Union-coach ook dit laatste groepsduel graag winnend afgesloten. "We hoeven zeker niet beschaamd te zijn. Wij zijn leider in deze groep en dat is iets om fier op te zijn, al wou ik absoluut winnen. Dus ik baal enorm van deze nederlaag. Ben ik ontgoocheld? Ja, maar ook trots over deze Europa-League-groepsfase", rondt Geraerts af op een positieve noot. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie