Het doet pijn om RSC Anderlecht door zo'n moeilijke periode te zien gaan

"Het doet pijn om RSC Anderlecht door zo'n moeilijke periode te zien gaan"

04-11-2022 19:00
14

RSC Anderlecht zit in een moeilijke periode en slaagt er maar niet in om prijzen te pakken. Dat ziet ook Alexis Saelemaekers, die werd opgeleid door de Brusselaars. Vanuit Italië blijft hij Anderlecht wekelijks volgen.

Met Saelemaekers in de ploeg slaagde Anderlecht er niet in om prijzen te pakken, maar ook na zijn vertrek in 2020 bleven de Brusselaars sukkelen. "Natuurlijk doet het pijn de club van mijn hart door zo'n moeilijke periode te zien gaan", geeft hij aan in Het Laatste Nieuws.

Toch vreest de flankspeler niet voor de toekomst van Anderlecht. Paars-wit zal er volgens hem snel weer staan. "Ales komt goed, dat weet ik. Toen ik twee en een half jaar geleden bij Milan arriveerde was de club ook doodziek. De laatste titel dateerde toen van tien jaar geleden. Plots viel alles op z'n plaats. Je hebt gewoon een beetje geluk nodig", geeft Saelemaekers nog aan.

En dat ontbreekt Anderlecht momenteel, oordeelt hij. Aan kwaliteit alvast geen gebrek volgens Saelemaekers. "De spelersgroep van Anderlecht heeft veel meer kwaliteiten dan ze de laatste maanden hebben getoond. Maar als de nederlagen zich opstapelen verdwijnt het vertrouwen snel. Tegen Eupen vond ik het voetbal in elk geval hoopgevend", besluit hij.