CEO van Union: “Nieuw stadion belangrijker dan winnen van Europa League”

CEO van Union: “Nieuw stadion belangrijker dan winnen van Europa League”

03-11-2022 13:17
10

Union Saint-Gilloise heeft er ondertussen al een erg knappe Europese campagne op zitten. Donderdag ontvangt Union haar naamgenoot Union Berlin. De club heeft door de campagne wel nog maar eens gezien dat Union echt nood heeft aan een nieuw stadion. 

“Een nieuw stadion is van onschatbaar belang”, klinkt het in HLN. De club kent de laatste seizoenen enorme successen. Eerst in de nationale competitie, maar nu scheert het ook hoge toppen in de Europa League. Toch hinkt de club een beetje achterop op de rest in België. Budgettair maar ook structureel kent het een achterstand. Het oude stadion is het grootste heikel punt.

De CEO van Union, Philippe Bormans, gaat in gesprek met HLN. “Een nieuw stadion is van onschatbaar belang voor Union. Geen enkele overwinning kan daar tegenop, zelfs niet het winnen van de Europa League.”

Ook financieel loopt het niet super bij de Brusselse club. “Zonder inkomsten van transfers en Europa maken we jaarlijks 6 miljoen euro exploitatieverlies”, zegt Bormans. De transfers van Deniz Undav en Casper Nielsen voor respectievelijk zeven miljoen euro en 6,8 miljoen euro zijn dus echt noodzakelijk voor de club. Ook de Europese campagne van dit seizoen levert de club de nodige centen op. Maar dit is een risico. Union kan volgens de CEO niet op deze twee blijven rekenen. “Daar kunnen we gewoon niet elk jaar op rekenen Als dat geld niet valt, moeten iemand die 6 miljoen euro leggen. Wij willen dat gat structureel dichten.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie