Dieu vuurt waarschuwing af: Beveren mee aan kop dankzij alomtegenwoordige Mbokani

Dieu vuurt waarschuwing af: Beveren mee aan kop dankzij alomtegenwoordige Mbokani

30-10-2022 22:10
15

SK Beveren heeft RWDM opnieuw vervoegd aan de kop van de rangschikking in de Challenger Pro League. Thuis tegen hekkensluiter Jong Genk lieten de Waaslanders zich niet verrassen: 3-0. Wie anders dan Dieumerci Mbokani eiste de hoofdrol op.

De Congolese klasbak kwam pas laat in het seizoen toe op de Freethiel, maar lijkt stilaan helemaal op toerental gekomen. Tegen Jong Genk had hij een voet in elk van de drie doelpunten. Het dak kon er al meteen af in Beveren, want na minder dan een minuut spelen was het al raak. Mbokani vond Thierno Barry, die zijn ploeg een droomstart schonk. 

Het zou het begin inluiden van een onheilspellende eerste helft voor Genk. Iets voorbij het kwartier ging de bal op de stip. Uiteraard zette Mbokani zichzelf achter de bal en even vanzelfsprekend faalde hij niet: 2-0. Tot overmaat van ramp kreeg Aziz Ouattara een rode kaart onder de neus geduwd. Met z'n tienen en met een dubbele achterstand op het bord kon Jong Genk nadien niets anders doen dan de schade proberen beperken. 

Dat lukte nog vrij aardig, mede omdat Beveren niet echt doordrukte. Een kwartier voor affluiten achtte Barry zijn moment toch nog eens gekomen. Hij liet de thuisfans nog een derde keer juichen. Opnieuw verzorgde Mbokani de assist. Zo pakte Beveren een vlotte driepunter en komt het weer op gelijke hoogte met RWDM. Jong Genk blijft dan weer hekkensluiter.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie