Guardiola prijst opmars rivaal Manchester United: 'Eindelijk komen ze er aan'

Guardiola prijst opmars rivaal Manchester United: 'Eindelijk komen ze er aan'

29-10-2022 13:45
1

Pep Guardiola prijst de ontwikkeling die Manchester United doormaakt onder Erik ten Hag. De Manchester City-manager denkt dat The Mancunians weer een rol van betekenis gaan spelen in de top van de Premier League.

Ten Hag begon met twee nederlagen aan het Premier League-seizoen, maar inmiddels zit United in de lift. Guardiola ziet de stadgenoot zelfs als dark horse in de titelstrijd. "Ik heb het gevoel dat United aan het terugkomen is. Eindelijk komen ze er weer aan. Ik zag het donderdag (3-0 tegen Sheriff in de Europa League) en in de eerste helft tegen Chelsea (1-1, red.). Wat ik nu zie van United, bevalt me. Het gaat een flinke strijd worden voor de Champions League-plaatsen en de landstitel."

Guardiola denkt dat ook Newcastle United een rol kan spelen in de strijd om de bovenste plaatsen. "Newcastle doet ook mee. Ik zag ze tegen Tottenham. Hun centrale verdedigers (Sven Botman en Fabian Schar, red.) stonden in de mandekking tegen Kane en Son en kenden geen enkel probleem. Zij spelen maar een wedstrijd per week en we weten dat Eddie (Howe, red.) een heel goede manager is. Ze hebben nieuw spelers, spelen met lef en gaan meedoen."