VP 11: Heynen laat zich zien bij KRC Genk, revelaties bij Standard

VP 11: Heynen laat zich zien bij KRC Genk, revelaties bij Standard

26-10-2022 10:00 Laatste update: 18:00
4

Na 14 speeldagen zien we al duidelijke krijtlijnen in onze Jupiler Pro League. Deze elf spelers spraken ons in het afgelopen weekend het meest aan. 

Bolat doet de deur op slot
Westerlo speelde niet weergaloos op KV Kortrijk, maar kon rekenen op doelman Sinan Bolat. Hij vindt zijn beste niveau van bij onder meer Standard en Antwerp stilaan terug.

Burgess als wapen
Club Brugge liet twee punten liggen tegen Union, en dat kwam ook door Christian Burgess. Hij scoorde en ging voorop in de strijd tegen een eerder mak Club. Mark McKenzie doet Lucumi vergeten bij KRC Genk, ook al door zijn grote strijdershart.  

Op de rechterkant liet Marlon Fossey een belangrijke goal én een driedubbele salto zien bij Standard. Geen salto's op de linkerkant, maar Eric Bocat is wel een duidelijke versterking voor STVV. 

Teuma bewijst zich
Op de middenstrook kan Teddy Teuma niet ontbreken. Hij liep voor twee nadat Union met tien man viel. Ook Bryan Heynen speelde uitstekend bij KRC Genk en kon dat bekrachtigen met een heerlijke goal.

Voor Cihan Canak was het spijtig dat de match tegen Anderlecht werd stilgelegd, maar hij liet een paar fantastische acties zien. We kijken al uit naar zijn volgende wedstrijd.

Onuachu maakt het verschil opnieuw
Bij KRC Genk zit Paul Onuachu inmiddels al aan acht doelpunten. Tegen Antwerp deed hij er weer twee bij en won hij ook heel wat duels. Andreas Skov Olsen maakte een topgoal voor Club Brugge, maar kon de drie punten niet binnenhalen. 

De derde man vinden voorin komt van Cercle BruggeAyase Ueda hielp de Vereniging met twee goals aan een ruime zege tegen Charleroi.