Anderlecht-fans willen Mazzu buiten: “Onbegrijpelijk dat er niks is gebeurd”

Anderlecht-fans willen Mazzu buiten: “Onbegrijpelijk dat er niks is gebeurd”

21-10-2022 14:28
113

Felice Mazzu krijgt de wind van voren na de nederlaag tegen rode lantaarn Zulte Waregem. Nico Deraedt, lid van de Fanboard van Anderlecht en voorzitter van supportersclub Purple Poppies, sprak met Het Laatste Nieuws.

Mazzu is volgens de fans geen juiste match voor Anderlecht. “De kwaliteit is wat minder, maar hij hanteert met zijn 3-5-2 een verkeerd systeem. We hebben geen lopende spelers en er is te weinig duelkracht. Dan kan je beter terugvallen naar wat Kompany jaren had voorbereid. Hij was de juiste man op de juiste plaats, maar moest vertrekken omdat de derde plaats niet voldoende was.”

De supporters lieten hun onvrede al duidelijk merken. “Wouter Vandenhaute wilde Mazzu per se als trainer. Ik stel zijn capaciteiten niet in vraag. Maar als je voor hem kiest, moet je spelers aankopen die passen in zijn systeem. Dat spandoek (“In 5 maanden hebben jullie 3 jaar verprutst”, red.)? Een initiatief van de Mauves Army, maar ik was er wel van op de hoogte.”

Volgens Deraedt zit Anderlecht in een zwarte periode. “Ik denk niet dat we ooit al zo diep hebben gezeten. We hebben nog wel slechte seizoenen gekend. Zoals in het begin van de jaren 2000. Toen liep het ook heel wat minder, maar kwam er tenminste nog iets op de mat. Onbegrijpelijk dat er na gisteren niks is gebeurd...”