Antwerp kent weinig moeite met KV Oostende en blijft in het kielzog van Genk

20-10-2022 20:43 Laatste update: 20:55
11

Tegen KV Oostende was het doel van Royal Antwerp FC om in het kielzog van leider KRC Genk te blijven. KVO kon mits een stunt wegspringen uit de gevarenzone. The Great Old is in haar opzet geslaagd: het won met 3-0.

De wedstrijd stond gepland voor 18u30, maar werd pas later op gang gefloten doordat de Oostendse spelersbus vast had gestaan in de file. De Kustboys waren nog niet goed en wel uit de bus gestapt of ze stonden al op achterstand. Antwerp begon namelijk met een blitz-start aan de wedstrijd: Ritchie De Laet vuurde na twee minuten een schicht af en tekende zo voor de 1-0.

In het openingskwartier was het vooral Antwerp dat het spel dicteerde, maar tot echte uitgespeelde kansen kwam het niet. Na 19 minuten kon De Laet bijna een tweede treffer achter zijn naam schrijven. Het tweede Antwerpse doelpunt werd afgekeurd doordat aangever Vincent Janssen buitenspel liep. Janssen bleef voor de meeste dreiging zorgen, maar de Nederlander kwam - net als zijn ploeg -  niet meer tot scoren in het eerste bedrijf.

Oostende had in de eerste helft nog nauwelijks de neus aan het venster gestoken, maar vlak na rust kon de kustploeg wel (even) vieren. Cameron McGeehan maakte de 1-1, maar die werd afgekeurd door de VAR na een voorafgaande fout op Janssen. Zeven minuten na de pauze zag het er benard uit voor de kustploeg toen Jurgen Ekkelenkamp de tweede geldige goal van de avond maakte.

Daarna voerde Antwerp verder de druk op en werkte het enkele ballen over en naast het Oostendse doel. Toen KVO uit de wedstrijd verdwenen leek, kwam Nick Bätzner - na een knappe aanval - tot een reuzenkans. De Duitser van Oostende besloot echter over de kooi van Jean Butez.

Na 78 minuten was het kalf dan toch verdronken voor Oostende. Daniel Frey kapte zich goed vrij in de vijandige zestien en legde keurig de 3-0 in de verste hoek. Jurgen Ekkelenkamp was nog twee keer dicht bij de 4-0, maar het bleef uiteindelijke 3-0 op de Bosuil.

Door de zege telt Antwerp 33 punten. Dat is er één minder dan leider KRC Genk. Op de volgende speeldag ontvangt Antwerp Genk op de Bosuil met als inzet de eerste plaats. KV Oostende staat aan de andere kant van de rangschikking: plaats zeventien met elf punten.