Debast reageert op kritiek na Duivels debuut: Bij Anderlecht is er ook druk

Debast reageert op kritiek na Duivels debuut: "Bij Anderlecht is er ook druk"

18-10-2022 15:01
6

Zeno Debast vierde recent zijn debuut bij de Rode Duivels, maar wist niet iedereen te overtuigen. Na enkele foutjes kreeg de verdediger van RSC Anderlecht ook kritiek. Daar reageert de nog steeds maar achttienjarige verdediger nog op.

In een gesprek met HUMO geeft aan dat Debast die kritiek ook heeft gelezen, maar dat hij dat zich niet aan zijn hart laat komen. "De kritiek kwam niet hard aan. Iedereen mag er het zijne van denken. Ik zie het als een leermoment en bij Anderlecht bereiden ze je er al op voor. Zelfs bij de jeugd van Anderlecht is er al veel druk", klinkt het.

Al beseft de verdediger ook dat hij beter had kunnen presteren in de interlands. Misschien had ik mijn lichaam moeten zetten tegen die spits van Wales en uiteraard weet ik ook wel dat ik Van Dijk niet had mogen laten koppen", aldus de verdediger van Anderlecht.

Debast heeft alvast enorm genoten van zijn periode bij de Rode Duivels "Het tempo bij de Rode Duivels ligt een pak hoger. Ook op training. Een rondootje met Kevin De Bruyne en Eden Hazard, of afwerken op doel met Dries Mertens: dan valt mijn mond open van verbazing", geeft Debast nog aan.