Rellen in Londen: Anderlecht-fans op de vuist en vuurpijl in het West Ham-vak

Rellen in Londen: Anderlecht-fans op de vuist en vuurpijl in het West Ham-vak

14-10-2022 07:00 Laatste update: 16:10
119

RSC Anderlecht verloor donderdagavond met 2-1 van West Ham United. Voor en tijdens die wedstrijd zochten Anderlecht-supporters de confrontatie op met de aanhang van West Ham. 

Nog voor de aftrap gingen beide supportersgroepen de confrontatie met elkaar aan. Buiten het stadion van West Ham zouden er vechtpartijen gesignaleerd zijn. Ook tijdens de wedstrijd bleef het niet rusitg. Een deel van de paars-witte aanhang brak stoeltjes af in het stadion en gebruikte die om te gooien, zo wist Het Nieuwsblad.

Dat was niet het enige waarmee gegooid werd: Nadat Esposito vanop de stip 2-1 maakte, gooide een Anderlecht-supporter een vuurpijl in het West Ham-vak. 'Er belandden ook vuurpijlen van het ene in het andere vak', schreef Het Laatste Nieuws. Volgens Sporza raakte er een agent gewond toen de politie de supporters tot rust aanmaande. 

De perschef van Anderlecht, Mathias Declercq, sprak zich uit over de gebeurtenissen. “Ik kan alleen zeggen dat we dit fel veroordelen en niet tolereren. Wij bieden onze excuses aan en gaan dit bespreken met onze fans en de UEFA. Dit kan niet: niet thuis of niet in een ander stadion”, zo citeerde Het Nieuwsblad.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie