Makelaar van Tissoudali laat zich uit over Gent: Moeilijk, moeilijk, moeilijk

Makelaar van Tissoudali laat zich uit over Gent: "Moeilijk, moeilijk, moeilijk"

12-10-2022 23:18 Laatste update: 13-10-2022 15:01
16

Tarik Tissoudali staat nog altijd op de loonlijst van KAA Gent. Tijdens de afgelopen transferperiode kon de aanvaller de Ghelamco Arena verlaten, maar het bestuur van Gent liet Tissoudali niet gaan. Zaakwaarnemer Menno Groenveld had het liever anders gezien.

Groenveld schoof aan bij de Podcast #DoneDeal van VoetbalPrimeur. Daar sprak hij vrijuit over de interesse in Tissoudali en hoe Gent zijn smaakmaker niet wilde laten gaan toen onder meer het Spaanse Valencia aanklopte. "Gent is zo moeilijk, die lieten hem niet gaan. Moeilijk. Moeilijk. Moeilijk", zucht Groenveld.

Gent zag in Tissoudali de man die de Buffalo's ook dit seizoen aan succes kon helpen. "De club wilde hem kost wat kost niet laten gaan. Zij zeiden dat ze geen vervanger met dezelfde kwaliteiten konden vinden voor het bedrag dat ze voor hem zouden ontvangen."

“De club koos om Tissoudali te houden en hoopte dat hij zijn contract ging verlengen. Zo niet, dan mocht hij gratis weg aan het einde van het seizoen. Maar dan heeft hij dit seizoen zijn waarde. Met hem wilde Gent hogerop en Europees voetbal afdwingen. Dat zou de club meer opleveren dan een transfer”, vertelt de zaakwaarnemer.

Naast Valencia kon Tissoudali ook rekenen op de interesse van andere clubs, die vooral financieel erg interessant waren. Onder meer Al-Rayyan had een mooi loon over voor de speler. "Er waren meerdere clubs voor hem concreet. Hij kon ook naar Qatar, maar nogmaals: Gent was zo moeilijk. Ik wist al toen ik er heenging dat het een moeilijke club was. Qatar was voor hem top geweest, want hij komt van heel ver. Hij zat nooit in een academie of bij een profclub als jeugdspeler."

De transfer kwam er dus niet en ondertussen ligt de speler al maanden in de lappenmand. Tegen STVV liep Tissoudali helemaal in het begin van dit seizoen een blessure aan de kruisband op. De Marokkaan kan daardoor ook niet actief zijn op het WK in Qatar.