De Bilde plaatst twee Bruggelingen naast Haaland als Champions-League-revelaties

De Bilde plaatst twee Bruggelingen naast Haaland als Champions-League-revelaties

12-10-2022 14:32
17

Halverwege zitten we in de groepsfase van de Champions League. Voorlopig zijn nog drie elftallen foutloos gebleven in hun eerste wedstrijden: Bayern München, SC Napoli en ... Club Brugge! Gilles De Bilde voelt zich dan ook niet te beroerd om twee Bruggelingen bij de absolute uitblinkers van dit CL-seizoen te plaatsen.

Het Laatste Nieuws gaf De Bilde de (lastige) opdracht om dé vijf sterspelers uit het kampioenenbal tot dusver te kiezen. Als eerste namen kiest de analist met Erling Braut Haaland (Manchester City), Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) en Leroy Sané (Bayern München) voor drie absolute vedetten uit het wereldvoetbal. 

Dat Haaland sinds zijn overstap naar Engeland alle schijnwerpers op zich gekregen heeft, hoeft al lang geen betoog meer. Mbappé zit in deze campagne alweer aan vier rozen, terwijl Sané de exponent is van het overrompelende spel van Bayern op het Europese toneel. Gek genoeg kon het dat tot dusver nog niet kopiëren in de eigen Bundesliga.

Brugse glorie
Om de laatste twee plekjes op te vullen, kijkt De Bilde dus naar Club Brugge. Zowel achterin als voorin loopt daar volgens hem een revelatie rond. De jonge Abakar Sylla is pas negentien, maar stak al menig topaanvaller in zijn achterzak de voorbije weken. Bovendien blijft de tiener ook aan de bal bijzonder rustig. Straf voor een jongen die pas sinds deze zomer komt piepen bij de hoofdmacht.

Collega Ferran Jutglá mag het vijftal vervolledigen. Een verrassing is dat zeker niet, aangezien de aanvaller in de eerste drie CL-duels steeds van goudwaarde is gebleken. In totaal is de Spanjaard bij vier van de doelpunten van Club betrokken geweest, twee keer als afwerker, twee keer als aangever. Ook kroonde hij zich de voorbije twee duels tot 'Man van de Match'.