OFFICIEEL: Stuttgart zet Matarazzo op straat, vijf mogelijke opvolgers genoemd

OFFICIEEL: Stuttgart zet Matarazzo op straat, vijf mogelijke opvolgers genoemd

10-10-2022 19:57
1

Pellegrino Matarazzo mag op zoek naar een nieuwe job. Maandag bevestigde  VfB Stuttgartdat de trainer is ontslagen. Momenteel lijken er vijf kandidaten in de race om Matarazzo op te volgen. 

Bosz werd zondag op straat gezet door Olympique Lyon vanwege de teleurstellende prestaties. Een dag later was Matarazzo hetzelfde lot beschoren. De Amerikaanse oefenmeester kreeg na de 0-1 thuisnederlaag tegen Union Berlin de rekening gepresenteerd voor de slechte seizoenstart. Stuttgart wacht nog op de eerste zege na negen wedstrijden en staat voorlaatste in de Bundesliga met vijf punten.

Pijnlijk genoeg stond Matarazzo zondag voor de honderdste keer aan het roer tijdens een Bundesliga-duel. Desondanks bedankt hij Die Schwaben, waar hij in december 2019 aan de slag ging. "Onze reis bij VfB komt tot een einde. Deze club is iets bijzonders, dat begrijp je pas als je er deel van uitmaakt. Ik wens dit team, deze club en deze supporters alle goeds en alle succes", laat de Amerikaan weten.

Stuttgart is inmiddels al druk op zoek naar een opvolger. Volgens BILD worden er vijf namen besproken in de Mercedes-Benz Arena: Domenico Tedesco, Adi Hütter, Sebastian Hoeness, Gerardo Seoane én Bosz. Tedesco (RB Leipzig) en Seoane (Bayer Leverkusen) werden onlangs zelf ontslagen. Hütter en Hoeness namen aan het eind van vorig seizoen afscheid van respectievelijk Borussia Mönchengladbach en Hoffenheim.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s