Kortrijk-uitblinker heeft groot doel en droomt van WK: Een droom die uitkomt

Kortrijk-uitblinker heeft groot doel en droomt van WK: "Een droom die uitkomt"

07-10-2022 18:00
2

KV Kortrijk kent een seizoen met ups en downs, maar kan deze campagne wel rekenen op één standvastige pion: Marko Ilic. De doelman blinkt wekelijks uit en hielp zijn ploeg al meermaals uit de nood. Hij hoopt dat men dat ook in zijn thuisland Servië heeft opgemerkt.

Ondanks het mindere seizoensbegin van KV Kortrijk kan Ilic toch tevreden terugblikken op zijn eigen prestaties. "Ik ben tevreden over het niveau dat ik haal. Ik hoop in de toekomst nog vaak belangrijk te zijn met talrijke cruciale reddingen", klinkt het bij Het Laatste Nieuws.

Tegen Royal Antwerp FC kon KVK al stunten. Kunnen de Kerels dat nu ook tegen KRC Genk? Ilic gelooft er alvast in. "Het wordt een beladen en moeilijk duel, maar we hebben getoond waartoe we in staat zijn. Als we in onszelf geloven, kunnen we iedere ploeg in België verslaan", zegt de Servische doelman.

WK in Qatar
En als Ilic blijft overtuigen, kan hem dat wel een mooie beloning gaan opleveren. Hij hoopt alvast op een plekje in de WK-selectie. "Ik hoop erbij te zijn, maar er zijn verschillende uitstekende Servische doelmannen. Het zou evenwel een droom zijn die uitkomt. Deze generatie kan hoge ogen gooien op het WK. Het zou echt fantastisch zijn als ik tot de selectie behoor", besluit hij.

De nu 24-jarige Ilic mocht alvast al proeven van de nationale ploeg en debuteerde in de zomer van 2021 bij Servië. Hij zat toen enkele maanden niet meer in de selectie, maar werd de afgelopen interlandperiode wel opnieuw uitgenodigd. Met Marko Dimitrovic, Vanja Milinkovic-Savic (ex-Standard) en Predrag Rajkovic is zijn concurrentie echter niet min.