Hoefkens gaat nu veel aandacht krijgen, maar dat boeit hem niet

"Hoefkens gaat nu veel aandacht krijgen, maar dat boeit hem niet"

06-10-2022 13:00
16

Carl Hoefkens ontpopt zich tot een succescoach bij Club Brugge. Zijn ex-trainer Eric Gerets is niet verbaasd. Hij zag dat potentieel al tijdens zijn periode bij Lierse. 

"Ik herinner mij Carl als leergierig, hij stelde vragen, was betrokken, wilde het uiterste­ uit zijn carrière halen", zo vertelt Gerets aan Het Nieuwsblad. "Ik ben blij dat hij nu ook de stap naar het hoofdtrainerschap heeft gezet. De manier waarop hij de zaken intussen op orde gekregen heeft, is echt knap. Ik herinner me die dramatische match op Eupen, maar tegen Atlético was Club top."

Toch gaat Hoefkens zeker niet zweven. "Hij gaat nu veel aandacht krijgen, ook internationaal, maar dat boeit hem niet. Het enige wat hem interesseert, is zijn elftal, zeker niet zijn ego. Bij veel trainers is dat anders, dus dat siert hem, net als het feit dat hij geen schreeuwer is. Hij is enthousiast, hoor, dat weet ik, maar hij uit dat liever op een andere manier. Nu moet hij wel zien dat hij ook in de competitie blijft presteren", besluit Gerets.

In die competitie moet Club Brugge zaterdag weer aan de bak met een thuiswedstrijd tegen Westerlo. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie