Anderlecht in de problemen, Charleroi springt over Brusselaars na zege

02-10-2022 15:25
165

Ook tegen Sporting Charleroi is het fout afgelopen voor RSC Anderlecht. De Brusselaars waren lange tijd de beteren, maar verloren in eigen huis toch van Charleroi. Het werd 0-1.

Na de mindere resultaten de voorbije weken (op de wedstrijd tegen KV Kortrijk na) kon men bij paars-wit nog eens een overtuigende prestatie gebruiken. Felice Mazzu rekende daarvoor onder andere op de zestienjarige Duranville, die voor het gevaar moest zorgen tegen Charleroi.

De Brusselaars namen aanvankelijk de wedstrijd ook helemaal in handen en gaven Charleroi geen enkele ruimte tot voetballen. Het balbezit was voor de Brusselaars, zonder echt tot grote kansen te komen.

Het waren Majeed Ashimeru en Jan Vertonghen die halfweg de eerste helft Charleroi-doelman Patron voor het eerst aan het werk konden zetten. Aan de overzijde kwam Mbenza dicht bij een doelpunt, maar viel de treffer niet. De eerste helft kabbelde daarop verder en het publiek echt warm maken zat er niet in. Het bleef 0-0.

Een matige pot voetbal dus in de eerste helft. In de laatste 45 minuten was er dus enkel beterschap mogelijk. We leken dat al vroeg te gaan krijgen met een goede poging van Wesley Hoedt, maar Patron stond goed te keepen.

Het bleef Anderlecht dat voor het gevaar bleef zorgen, maar niet voorbij de doelman geraakte. Dat deed Charleroi wel. Na een zeldzame aanval van de bezoekers wist Morioka (nota bene ex-Anderlecht) Charleroi op voorsprong te brengen. Het werd 0-1.

Een pijnlijke klap voor Anderlecht en vooral de fans, die begonnen aan hun fluitconcert. Het wist de spelers op het veld alleszins wel wakker te schudden. Paars-wit ging vol in de aanval en zocht naar die belangrijke gelijkmaker. Het kreeg daar ook flink wat kansen voor, maar raakte niet voorbij de muur van Charleroi en Patron.

Door de nederlaag springt Charleroi over Anderlecht naar de achtste plek in de stand. Anderlecht staat momenteel op de tiende plek, maar kan bij winst van STVV zelfs nog naar de elfde plek zakken.