'Moukoko zit te hoog in de boom voor Dortmund: toekomst toptalent onzeker'

'Moukoko zit te hoog in de boom voor Dortmund: toekomst toptalent onzeker'

29 september - 16:16
4

Borussia Dortmund heeft het aflopende contract van toptalent Youssoufa Moukoko nog altijd niet weten te verlengen. Volgens BILD zit de zeventienjarige spits te hoog in de boom voor Die Schwarzgelben.

Duitse media schreven afgelopen zomer al dat Moukoko twijfelt over een contractverlenging bij Dortmund. De Duitse jeugdinternational, die in de jeugd het ene na het andere record brak, vindt dat hij te weinig kansen krijgt. Dit seizoen begon hij pas één keer in de basis in de Bundesliga en was hij vijf keer invaller. In de 155 minuten die hij op het veld stond scoorde hij wel twee keer en gaf hij één assist.

Niet alleen het perspectief van Moukoko, maar ook zijn salariseisen vormen echter een struikelblok. BILD weet dat de jonge spits zes miljoen euro per jaar wil gaan verdienen, als hij bijtekent. Dat is beduidend meer dan de vier miljoen die Dortmund in gedachten heeft. Daarmee zou Moukoko al op gelijke hoogte komen met iemand als Jude Bellingham.

Hoewel de Duitse topclub er nog steeds veel aan gelegen is om Moukoko te behouden, zijn nieuwe gesprekken uitgesteld tot de winterstop. Meerdere clubs houden de situatie ondertussen nauwlettend in de gaten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie