Debast krijgt steun van analist Jbari na dekkingsfout: Verbijsterend

Debast krijgt steun van analist Jbari na dekkingsfout: "Verbijsterend"

26 september - 19:23
35

De Rode Duivels zijn er zondag niet in geslaagd om van Nederland te winnen en verloren met 1-0 van Oranje. Doelpuntenmaker van dienst was Virgil van Dijk, die bij een corner het duel won van Zeno Debast. Analist Nordin Jbari was verbijsterd dat het net Debast was die Van Dijk moest dekken.

Bij de corner verloor Debast het duel en zag hij directe tegenstander Van Dijk het doelpunt scoren. Jbari snapt echter niet waarom bondscoach Roberto Martinez heeft besloten om Debast Van Dijk te laten dekken. "Ik begrijp deze dekking niet", zegt hij bij RTBF.

"Normaal gesproken is het Alderweireld of Vertonghen die het moet doen. Debast is beetgenomen door een speler met veel ervaring. Debast kreeg de hele tijd te horen dat hij Van Dijk moest nemen en dat vind ik verbijsterend. En toen kwam de corner door balverlies van Alderweireld", aldus de analist nog.

Toch lijkt Debast ondanks de dekkingsfout zich wel verzekerd te hebben van een plekje in de WK-selectie. Aan de achttienjarige verdediger nu de taak om zich bij RSC Anderlecht verder te ontwikkelen en klaar te geraken voor het WK.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie