Vanaken over gemiste transfer: Het WK is daar geen bepalende factor in geweest

Vanaken over gemiste transfer: "Het WK is daar geen bepalende factor in geweest"

20-09-2022 15:05 Laatste update: 15:15
3

Hans Vanaken stond dinsdag de pers te woord voorafgaand aan het tweeluik van de Rode Duivels tegen Wales en Nederland. Er werd hem gevraagd of een selectie voor het WK in zijn achterhoofd zat tijdens zijn beslissing om bij Club Brugge te blijven. 

Het zag er deze zomer een tijd naar uit dat Hans Vanaken Club Brugge zou inruilen voor West Ham United. Die transfer ging niet door, maar dat had volgens Vanaken niets te maken met zijn speelkansen bij de Rode Duivels. "Daar heb ik niet heel veel aan gedacht tijdens de keuze om te blijven of te vertrekken", begon Vanaken. "Het was een persoonlijk aanvoelen om te bepalen wat het juiste was voor mij. Maar het WK is daar geen bepalende factor in geweest."

Verder gaf Vanaken aan dat hij zeker hoopt en verwacht om er in Qatar bij te zijn op het wereldkampioenschap. "Ik ben er nu drie en een half jaar altijd bijgeweest, dus natuurlijk hoop ik er bij te zijn. Er kan natuurlijk altijd een blessure komen, maar ik verwacht dat ik er gewoon bij ga zijn", aldus Vanaken.