De Cuyper: Huurling van Club Brugge en de Koning Midas van de Kempen

De Cuyper: Huurling van Club Brugge en de Koning Midas van de Kempen

18 september - 10:27 Laatste update: 22:44
38

Wat Maxim De Cuyper de voorbije matchen aanraakt, verandert in goud. Tegen RSC Anderlecht speelde de jongeling van KVC Westerlo al sterk en ook tegen Sporting Charleroi was de huurling van Club Brugge van goud waard.

Na tien minuten spelen stond Westerlo zaterdag al 0-2 voor bij Charleroi. Eerst dribbelde Cuyper knap en hield daarna het overzicht bij de openingsgoal. Daarna verdubbelde de 21-jarige linkerflankspeler zelf de score. Hij liep goed mee van achteren uit en plaatste dan genadeloos de bal overhoeks binnen. Doelman Hervé Koffi van Charleroi had geen verhaal.

Let bij de beide doelpunten van Westerlo in de openingsfase tegen Charleroi ook zeker op het voetenwerk van De Cuyper. Bij de eerste goal gebruikt hij zowel links als rechts om voorbij zijn tegenstanders te geraken. Daarna is het subtiele balletje tussendoor met zijn rechter. Terwijl De Cuyper even later scoort met zijn andere voet.

Ook tegen RSC Anderlecht was De Cuyper al de uitblinker bij Westerlo. Toen was de 21-jarige flankspeler goed voor twee assists in de 2-1 zege tegen paars-wit. Na de match sprak hij dat de duels tegen Anderlecht voor hem altijd special zijn. De Cuyper is immers een jeugdproduct van Club Brugge.

Rijpen in de Kempen
Bij Westerlo is De Cuyper bezig aan zijn tweede seizoen op huurbasis. Vorig seizoen hielp De Cuyper Westerlo mee aan de titel en promotie in de Proximus League (tegenwoordig de Challenger Pro League). In het seizoen 2021 – 2022 versierde De Cuyper in 1B vierentwintig basisplaatsen en mocht hij één keer invallen. In totaal kwam hij aan 2.087 speelminuten. Daarin was hij goed voor zes goals en vijf assists.

Dit seizoen laat Club Brugge het talent opnieuw een jaar rijpen in de Kempen. Zo kan hij ook ervaring opdoen in de Jupiler Pro League. Met vier assists en één doelpunt in negen duels kan De Cuyper spreken over een meer dan geslaagde start op het hoogste niveau. Op alle speeldagen dropte Jonas De Roeck De Cuyper in de basis. De jongeling speelde ook bijna alle matchen uit. Enkel tegen Oud-Heverlee Leuven werd hij zeven minuten voor het einde vervangen.

Debuteren voor de U21?
Mede door zijn knappe statistieken en dito spel riep bondscoach Jacky Mathijssen De Cuyper op voor de Belgische U21, die dra tegen de leeftijdsgenoten van Nederland en Frankrijk. Voor de U21 moet hij nog debuteren voor ons land. 

Na dit seizoen keert De Cuyper in principe terug naar Club Brugge. In het Jan Breydelstadion heeft de jongeling nog een doorlopend contract tot medio 2025.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie