'Thomas Müller zoveelste slachtoffer van inbraak tijdens het spelen van wedstrijd'

'Thomas Müller zoveelste slachtoffer van inbraak tijdens het spelen van wedstrijd'

14-09-2022 13:14
1

Thomas Müller is het slachtoffer geworden van een woninginbraak. Bij de schaduwspits werd dinsdagavond rond 22.00 uur ingebroken, terwijl hij zelf op dat moment met Bayern München de Champions League tegen FC Barcelona speelde.

Dat meldt BILD. De politie wil niet zeggen dat het om de woning van Müller gaat, maar bevestigt wel dat de dieven contant geld, sieraden en andere waardevolle spullen meenamen. In totaal zou er ter waarde van een 'zescijferig bedrag' aan voorwerpen gestolen zijn. Hoewel de politie een helikopter en speurhonden inzette, ontbreekt van de inbrekers op dit moment nog elk spoor. Het onderzoek is in volle gang.

Voor Müller kreeg een feestelijke avond zo een vervelend staartje. Niet alleen won hij met Bayern met 2-0 van Barcelona, ook vierde hij zijn 33ste verjaardag. Het is niet voor het eerst dat voetballers de dupe zijn van inbraken of berovingen. Oud-PSV'er Eran Zahavi maakte twee keer een inbraak mee in zijn huis in Amsterdam, Pierre-Emerick Aubameyang brak zijn kaak tijdens een inval en Ajax-aanvoerder Dusan Tadic moest dieven van zich afslaan die zijn horloge wilden stelen.

Doordat dieven precies weten wanneer voetballers van huis zijn, blijken zij een gewild slachtoffer.