Alderweireld blinkt uit bij Antwerp: Puzzelstukjes vallen in elkaar

Alderweireld blinkt uit bij Antwerp: "Puzzelstukjes vallen in elkaar"

13-09-2022 11:16 Laatste update: 11:18

Toby Alderweireld heeft zijn draai gevonden bij Antwerp. Volgens zijn moeder Marina is hij bijzonder trots om voor The Great Old te spelen. Dat bleek vorige zondag ook na zijn eerste goal.

"Als ik afga op wat Toby mij vertelt en wat ik zie - hij is een sterkhouder -, heb ik het idee dat hij goed in zijn vel steekt", aldus Marina bij Het Nieuwsblad. "Hij krijgt appreciatie en waardering bij Antwerp, en omgekeerd is hij zelf ook tevreden. Dat hij na zijn goal op Cercle Brugge zijn tatoeage van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal op zijn rechterarm kuste, dat is geen toeval. Toby is fier Antwerpenaar én Antwerp-speler te zijn."

Alderweireld kan nog veel bereiken bij Antwerp. "Alle puzzelstukjes vallen in elkaar. Toby heeft gelijk dat het te vroeg is om conclusies te trekken, maar sportief loopt het goed, hè. Niet het minst voor hemzelf: in de Belgische competitie heeft hij nog geen minuut gemist. Bij Tottenham haalde Toby een gelijkaardig niveau. Nu, op zich ben ik niet verwonderd, want Toby leeft superprofessioneel voor zijn vak."

Antwerp gaat vrijdagavond op zoek naar haar negende competitiezege op rij. Het moet in eigen huis dan wel Seraing opzijzetten.