Mazzu, voor Clement, verkozen tot beste coach van het seizoen 2021-22

Mazzu, voor Clement, verkozen tot beste coach van het seizoen 2021-22

10-09-2022 11:56
17

Het seizoen is nog maar goed begonnen en Felice Mazzu valt al in de prijzen. Vorig seizoen liet hij Union Saint Gilloise de ene na de andere topprestatie op de mat toveren. Dit seizoen probeert hij het mooi weer te maken in RSC Anderlecht

Mazzu wint Guy Thys 2021-22 award voor zijn seizoen bij Union Saint-Gilloise. De prijs wordt uitgereikt door BFC Pro, de vereniging van Belgische coaches in het beroepsvoetbal, en bekroont de beste Belgische voetbalcoach van het afgelopen seizoen. De winnaar wordt gekozen door de Belgische profcoaches. 

Georges Leekens reikte de prijs uit aan de huidige Anderlecht-coach: "Voor mij is Felice de verdiende winnaar”, vertelt Leekens. “Omdat ik hem echt waardeer als coach en als persoon. Hij is een gewetensvolle, emotionele en zeer gemotiveerde man in zijn werk. Bij Union bewees hij zich door zijn ploeg onmiddellijk naar de eerste divisie te promoveren en het seizoen daarop, met min of meer dezelfde kern, won hij bijna de titel".

Mazzu klonk ook erg tevreden met de erkenning van zijn collega’s. "Het voelt goed, want voor mij is het een heel belangrijke prijs”, vertelt de Anderlecht-coach. “Als het uit de wereld komt waarin je werkt, is het veel meer de moeite waard. Deze prijs vertegenwoordigt echt de diepe erkenning van de coaches."

Philippe Clement eindigde op de tweede plaats, Tom Saintfiet op de derde. Karel Geraerts kreeg de prijs voor beste T2.