'Vormer is een icoon van Club Brugge, maar wij hebben ook Vormer gemaakt'

'Vormer is een icoon van Club Brugge, maar wij hebben ook Vormer gemaakt'

07-09-2022 10:00
43

Ruud Vormer is nog altijd een speler van Club Brugge. De Nederlander lijkt evenwel niet in de plannen van Carl Hoefkens te passen. In Sportwereld laat Bart Verhaeghe zich uit over de situatie van Vormer.

Onder Philippe Clement en Alfred Schreuder kwam Vormer het laatste jaar almaar minder aan spelen toe. Onder Hoefkens is het nog erger geworden voor de voormalige aanvoerder van Blauw-Zwart. Vormer is zelfs niet opgenomen op de Europese lijst van Club Brugge. "Ruud is een icoon van Club. Hij heeft alle prijzen meegemaakt, is kapitein geweest ...", stelt Verhaeghe in de krant.

Volgens Verhaeghe is er bij Club Brugge enkel maar respect voor Vormer en is dat niet meer dan terecht. De voorzitter maakt wel een kanttekening. "Wij hebben ook  Vormer gemaakt. Hij zat op de bank bij Feyenoord en wij hebben hem een kans gegeven. Wij hebben hem gekneed tot wat hij is geworden", klinkt het uit de mond van Verhaeghe.

Verhaeghe stipt nog aan dat drie trainers Vormer niet meer als titularis gebruikten en dat dat ook met hem is gecommuniceerd. Vormer kon in het slot van de transferperiode nog naar KV Mechelen, maar tot een transfer kwam het niet. "We hebben hem de mogelijkheid gegeven een goeie oplossing te vinden. Het is aan hem om de geboden oplossingen te nemen", aldus nog Verhaeghe.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s