De Ketelaere ziet knotsgekke Derby di Milano en wint met AC Milan van Inter

03-09-2022 20:00 Laatste update: 20:00
6

AC Milan heeft zaterdagavond de Derby di Milano weten te winnen van Internazionale. De twee ploegen schotelden een energiek en doelpuntrijk duel voor, waarin de Rossoneri aan het langste eind trokken. Het werd 3-2 voor het Belgisch getinte AC Milan, waar Charles De Ketelaere in de basis begon.

Bij AC Milan begon De Ketelaere aan het duel en mochten Alexis Saelemaekers en Divock Origi na rust invallen. Beide ploegen begonnen vurig aan de derby en dat was in de tiende minuut al terug te zien. Dumfries en Theo Hernández raakten in een verhit opstootje na een duel om de bal. Beide spelers werden bestraft met geel. Het waren de Nerazzurri die na twintig minuten op voorsprong kwamen door Marcelo Brozovic. De bezoekers konden niet lang van de voorsprong genieten: Rafael Leão tekende zeven minuten na de openingstreffer voor de gelijkmaker. Dat was tevens de ruststand.

In het tweede bedrijf kwamen de Rossoneri snel op voorsprong met een bekeken balletje. Na een uur spelen maaakte Leão zijn tweede treffer en werd het een lastig verhaal voor Inter. Edin Dzeko, die pas drie minuten in het veld stond, zorgde enkele minuten later echter voor de aansluitingstreffer. Inter probeerde nog achter de gelijkmaker aan te gaan, maar slaagde daar niet in.

Met het winnen van de Milanese derby pakt AC Milan tijdelijk de koppositie met elf punten uit vijf wedstrijden. Inter blijft op de vijfde plek steken met negen punten en beleeft geen goede generale voor de kraker van aanstaande woensdag, wanneer het Bayern München in de groepsfase van de Champions League treft. AC Milan neemt het dinsdag op tegen RB Salzburg in het miljardenbal.