'Dieng laat Leeds zitten voor Nice... en raakt niet door de keuring'

'Dieng laat Leeds zitten voor Nice... en raakt niet door de keuring'

02-09-2022 12:11
3

Het meest opmerkelijke transferverhaal komt uit Frankrijk: de transfer van Bamba Dieng komt er níet. De aanvaller van Olympique Marseille had een akkoord met Leeds United, koos last-minute voor OGC Nice, maar kwam daar niet door de keuring heen.

Marseille en Leeds onderhandelen over een transfersom en bereikten reeds een akkoord. Kosten: ongeveer twaalf miljoen euro. Dieng en zijn zaakwaarnemer stapten op een privéjet richting Engeland om de transfer af te ronden, maar besloten uiteindelijk ook nog in gesprek te gaan met Nice, dat zich in de strijd had gemengd. Naar verluidt werd er op het vliegveld onderhandeld met Nice, waarna Dieng met zijn agent terugvlogen naar Frankrijk nadat een furieus Leeds de deal had laten klappen. De club was ook bezig met Cody Gakpo, maar liep daar eveneens een blauwtje.

Eenmaal aangekomen in Nice liet Dieng zich medisch keuren door Nice, maar daar ging het fout: de aanvaller kwam er niet doorheen. Onduidelijk is waarom Nice de transfer niet door heeft laten gaan. De kans is groot dat Dieng dus terugkeert bij Marseille, tenzij een andere club inspringt. Een transfer in Frankrijk behoort in ieder geval niet meer tot de mogelijkheden, omdat de markt daar spoedig dicht gaat. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie