Vanhaezebrouck hoeft niet lang te puzzelen voor inhaalduel met Anderlecht

Vanhaezebrouck hoeft niet lang te puzzelen voor inhaalduel met Anderlecht

31-08-2022 15:08
3

KAA Gent kreeg zondagmiddag een (nieuwe) opdoffer te slikken. Na de Europese ontgoocheling tegen Omonia Nicosia bleek nu ook Royal Antwerp FC te sterk (1-2). Deze donderdag volgt er evenwel een snelle kans om weer wat vertrouwen te tanken, wanneer Gent op bezoek gaat bij RSC Anderlecht.

Dat duel stond oorspronkelijk tien dagen geleden op de planning, maar speciaal voor de (verloren) Europese terugwedstrijd in de play-off-fase van de Europa League of Conference League volgde uitstel. Daardoor moeten Anderlecht en Gent donderdag aan de bak. Hein Vanhaezebrouck heeft zijn selectie voor de verplaatsing naar Brussel helemaal rond.

In totaal heeft de Gentse oefenmeester voor twintig spelers een plekje gereserveerd op de bus. Twee van hen zullen nog moeten plaatsnemen in de tribune. Veel denkwerk heeft Vanhaezebrouck niet moeten verrichten, want hij kan volledig voor dezelfde namen kiezen als tegen Antwerp. Mogelijk kan Jens Petter Hauge in Anderlecht meer speeltijd vergaren. Tegen The Great Old moest hij vrede nemen met een invalbeurt van zes minuten.