Simpele overwinning voor FC Barcelona, Lewandowski is de grote man

28-08-2022 22:14
2

FC Barcelona heeft zondagavond met speels gemak afgerekend met Real Valladolid. In Camp Nou stal Robert Lewandowski met twee doelpunten de show: 4-0.

Lewandowski drukte al snel zijn stempel op de wedstrijd en opende na 24 minuten spelen de score. Dat deed de Poolse spits op aangeven van Raphinha. Lewandowski ontsnapte aan zijn bewakers en werkte van dichtbij binnen.

Vlak voor rust zorgde Pedri voor de 2-0 en daarna was het woord opnieuw aan Lewandowski, die in lastige positie het derde Barcelona-doelpunt maakte. Daarmee vestigde de topspits een record, want nog nooit scoorde een speler vier keer in zijn eerste drie wedstrijden in La Liga sinds Radamel Falcao in 2011.

Na de derde goal van Barcelona was de wedstrijd wel gespeeld, voor zover dat nog niet het geval was. Real Valladolid had in Camp Nou weinig in de melk te brokkelen en snakte naar het laatste fluitsignaal, maar kreeg ook nog de 4-0 van Sergi Roberto te verwerken. Barcelona klimt naar de tweede plaats in La Liga.