Louwagie toch niet tevreden bij KAA Gent: Weinig drive en enthousiasme

Louwagie toch niet tevreden bij KAA Gent: "Weinig drive en enthousiasme"

25-08-2022 08:00
13

KAA Gent staat donderdag in het warme Cyprus voor een belangrijke opdracht en moet een 2-0 achterstand ophalen tegen Omonia Nicosia. Een partij van levensbelang voor manager Michel Louwagie, die zich met de Buffalo's absoluut wil kwalificeren voor de Europa League.

De 0-2 nederlaag tegen Nicosia werd niet meteen ingecalculeerd, waardoor Gent dit seizoen in de Conference League dreigt te moeten voetballen. Niet naar de zin van Louwagie. "Sinds wij Champions League hebben gespeeld, verlangt ons publiek naar grote namen als tegenstander. Die vind je eerder in de Europa League", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Louwagie onthult dat ook de voorzitter de spelersgroep al heeft toegesproken en erop heeft gewezen hoe belangrijk de Europa League is. Helemaal tevreden over de seizoensstart is Louwagie momenteel ook niet.

"Ik de indruk dat we met te weinig drive en enthousiasme aan wedstrijden beginnen", begint Louwagie. "We komen te vaak op achterstand. In de competitie zetten we dat telkens recht, maar tegen Omonia lukte dat niet", klinkt het, waarna hij de seizoensstart een 7 op 10 geeft.

Europa League
De opdracht is dus duidelijk: donderdag winnen van Omonia Nicosia. Louwagie gelooft ook dat dat kan. "Waarom zouden wij in Cyprus niet kunnen wat Omonia bij ons deed? In de tweede helft van de heenmatch bleek dat wij kwalitatief betere spelers hebben. Het is nog niet gedaan. Ik geloof dat wij ons kunnen kwalificeren voor de Europa League", besluit hij.