Van Bronckhorst woest op PSV en UEFA: Ik heb dit nog nooit meegemaakt

Van Bronckhorst woest op PSV en UEFA: "Ik heb dit nog nooit meegemaakt"

24-08-2022 20:45
15

Giovanni van Bronckhorst is niet te spreken over de manier waarop Rangers FC ontvangen is in het Philips Stadion. Een deel van de selectie werd opgehouden door de achterban van PSV en kon het stadion niet in.

"Ik loop een aantal jaar mee in het voetbal, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt", zegt Van Bronckhorst tegen RTL 7. De Rangers-bus werd geblokkeerd door de PSV-aanhang. De ploeg van Van Bronckhorst arriveerde ruim twintig minuten later dan gepland in het stadion. "Onze tweede bus heeft zelfs door moeten rijden, omdat de security bang was. Er is aangevraagd om de wedstrijd te verlaten, om een goede voorbereiding te draaien. De UEFA dacht dat het kon, dus we zijn er klaar voor."

Van Bronckhorst vindt dat de UEFA en PSV tekort geschoten zijn. "Je verwacht, als een club als PSV een team ontvangt, dat alles goed geregeld is." Volgens de manager was dit allesbehalve het geval. "Je verwacht dat je een stadion in kan zonder te vrezen voor je veiligheid. We hebben echt een kwartier vastgestaan. Dat lijkt me niet de bedoeling, als er zoveel belangen op het spel staan."

Wesley Sneijder, die Van Bronckhorst kent uit hun gezamenlijke Oranje-tijd, stelt dat hij hem 'nog nooit zo boos' heeft gezien. Ondanks de aanvraag van Van Bronckhorst, trappen PSV en Rangers om 21.00 uur af.