Vanaken heeft geen last van transferitis: 'Voorlopig in actie tegen Charleroi'

Vanaken heeft geen last van transferitis: 'Voorlopig in actie tegen Charleroi'

24-08-2022 08:00 Laatste update: 08:11
12

De voorbije weken hadden enkele spelers last van transferitis. Ze weigerden te spelen met hun huidige club in afwachting van een transfer. Bij Hans Vanaken is daar helemaal geen sprake van. De middenvelder blijft zich professioneel opstellen richting Club Brugge.

West Ham United trekt al een tijdje aan de mouw van Vanaken. Club Brugge wil de tweevoudige Gouden Schoen evenwel niet verliezen. Het vraagt daarom boter bij de vis, maar West Ham United komt voorlopig niet over de brug. Eerst bood de Engelse club tien miljoen euro. Daarna kwam er één miljoen euro bij.

Club Brugge wil Vanaken evenwel ook niet laten gaan voor elf miljoen euro, waardoor de speler momenteel nog altijd in ons land zit. Volgens Het Laatste Nieuws traint Vanaken woensdag gewoon mee met de Brugse groep in het Basecamp. Bij Club Brugge begint men aan de voorbereiding voor de match tegen Charleroi. Vrijdag zakt Blauw-Zwart af naar het Zwarte Land om de Zebra's partij te geven. 'Op dit moment wijst alles erop dat Vanaken gewoon in actie kom', schrijft de krant.

Afgelopen weekend won Club Brugge thuis van KV Kortrijk. Voor de match probeerden de fans van Blauw-Zwart met een tifo Vanaken te overtuigen om te blijven. Na de match liet de speler zelf weten dat hij er deze week nog gesprekken zijn tussen de clubs en hemzelf. Een doorbraak in het dossier is er evenwel nog niet. Bij Cllub Brugge kan Vanaken naar verluidt ook nog altijd 'een contract voor het leven' tekenen.