Degryse stelt zich vragen bij komst Boyata: 'Een bizarre transfer van Club Brugge'

Degryse stelt zich vragen bij komst Boyata: 'Een bizarre transfer van Club Brugge'

22-08-2022 20:00
36

Club Brugge is nog niet klaar op de transfermarkt en haalde Dedryck Boyata in huis. Een grote naam, al heeft Marc Degryse zo zijn twijfels.

Bij Club Brugge zocht men al even naar een nieuwe verdediger na het vertrek van Stanley Nsoki. Dat lijkt nu Boyata te gaan worden, al had Degryse liever een andere speler gezien. "Ik had een gevestigde waarde verwacht. Een meerwaarde op internationaal niveau in plaats van een twijfelgeval", zegt hij bij Het Laatste Nieuws.

Degryse is dan ook niet helemaal overtuigd van Boyata. "Als je ambieert om te overwinteren in de Champions League, is Boyata een bizarre transfer. Hij bezorgt je niet de garantie op veel beterschap", geeft hij aan.

Daarnaast dreigt ook Brandon Mechele zijn plek te verliezen bij de Bruggelingen. Voor Degryse is de transfer van Boyata dan ook bizar. "Kijk, tussen Mechele en Boyata is er niet veel verschil. Boyata zal niet ineens de verdediging van Club op een lijn krijgen", klinkt het.

Een ook Jacques Sys, redacteur bij Sport/Voetbalmagazine, stelt zich vragen bij de transfer. "Gaat Boyata de problemen daar oplossen? Hij is 31 jaar en dat ze hem bij Hertha graag laten gaan, wil toch iets zeggen. Club heeft veel geld overgehouden aan de transferperiode. Dan verwacht je toch een grote naam", aldus Sys.