‘Charleroi trekt naar Zulte Waregem met problemen in de aanvalslinie’

‘Charleroi trekt naar Zulte Waregem met problemen in de aanvalslinie’

21-08-2022 15:42 Laatste update: 15:15

FC Charleroi speelt op zondag tegen SV Zulte Waregem, de nummer veertien in de stand. De coach van Charleroi heeft kopzorgen. Voorin kent Edward Still problemen. 

In een interview met L’avenir spreekt de coach van Charleroi over de problemen die hij voorin kent. "Onze spitsen zijn nog niet in topvorm”, getuigt Still. Charleroi hoopt uiteraard voort te kunnen bouwen op de overwinning van de vorige speeldag tegen Seraing. 

Toch voelt de coach aan dat de aanval nog niet helemaal loopt hoe het zou moeten. Nadhir Benbouali is zijn draai nog aan het vinden in Charleroi. Met vijf doelpunten in vier wedstrijden ligt het probleem duidelijk bij de aanval. De problemen in de afwerking zijn volgens Still te wijten aan het gebrek aan evenwicht tussen de vorm van de spitsen en de automatismen van het team. 

"Er zijn twee soorten coaches. Je hebt degenen die hun spelers bijna totale vrijheid geven zodra de bal de middenlijn passeert en je hebt de anderen, waaronder ikzelf, die graag willen dat iedereen weet wat hij of zij in deze of gene situatie moet doen”, vertelt de coach. Hij vertelt dat zijn spelers aanwijzingen krijgen en dat het tijd vraagt vooraleer dit automatismen worden. “Maar dat betekent niet dat de creatieve genialiteit beperkt is. Als ik een speler heb die langs drie man kan dribbelen en kan scoren, ben ik de eerste om hem toe te juichen”, besluit Still.