Anderlecht doet goede zaak in Conference League, uitzege vs Young Boys

Anderlecht doet goede zaak in Conference League, uitzege vs Young Boys

18 augustus - 20:55 Laatste update: 20:56
162

RSC Anderlecht moest namens de Conference League op bezoek bij Young Boys Bern. Paars-wit heeft een goede zaak gedaan en won met 0-1 op het veld van de Zwitsers.

De openingsfase was voor de thuisploeg. Hendrik Van Crombrugge moest twee redding na elkaar uit de mouwen schudden om Anderlecht recht te houden. Vervolgens werd het evenwicht een beetje hersteld.

Na een klein halfuur kon Anderlecht voor het eerst dreigen. Een goede combinatie leidde tot een schot van Yari Verschaeren dat naast waaide. Het tempo daalde echter snel in een match zonder veel kansen. De ruststand was dan ook 0-0.

De tweede helft kwam moeizaam op gang, maar de 0-1 kwam er na een klein uur spelen. Hannes Delcroix stond op de juiste plek om de bal tegen de netten te werken. Anderlecht greep net de wedstrijd in handen en sloeg meteen genadeloos toe.

Vervolgens kwam Young Boys met een afstandsschot die bijna in de kruising verdween. De thuisploeg kwam meer en meer opzetten en na een schot tegen de lat was het even bibberen voor Anderlecht. De wedstrijd werd ook een beetje bitsiger.

De Zwitsers drukten Anderlecht naar achteren, maar echt in gevaar kwam paars-wit niet meer. Esposito had de 0-2 nog aan de voet na een sterke counter, maar de Italiaan verslikte in zijn actie. Zo bleef de eindstand bij 0-1.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie