Ronaldo krijgt waarschuwing van politie, maar blijft onder toezicht staan

Ronaldo krijgt waarschuwing van politie, maar blijft onder toezicht staan

17-08-2022 19:00
6

Cristiano Ronaldo heeft een waarschuwing gekregen van de politie van Liverpool. De Portugees sloeg op 9 april van dit jaar, na de verloren uitwedstrijd tegen Everton, een telefoon uit de handen van een supporter. 

Via Instagram bood Ronaldo zijn excuses aan, maar het incident heeft een staartje gekregen. De Manchester United-spits heeft de politie te woord gestaan en een waarschuwing gekregen. 'We kunnen bevestigen dat een 37-jarige man vrijwillig is ondervraagd over een beschuldiging van agressie en het berokkenen van schade', maakt de politie van Merseyside bekend in een statement. 'De zaak is met een waarschuwing afgehandeld.'

Mocht Ronaldo nog een keer over de schreef gaan, kan hij wel vervolgd worden. Momenteel staat de Portugees in Engeland onder conditional caution. Dat wil zeggen, dat de politie een sanctie op kan leggen bij vergrijpen die niet als heel ernstig worden beschouwd. De politie heeft Ronaldo de voorwaarden gesteld. Houdt hij zich hier niet aan, loopt hij de kans vervolgd te worden.

'Het is nooit eenvoudig om met emoties om te gaan op moeilijke momenten zoals we die nu meemaken. Maar we moeten altijd respectvol blijven en een voorbeeld zijn voor jongeren die van voetbal houden. Ik wil mijn excuses aanbieden voor mijn uitbarsting en, indien mogelijk, wil ik deze toeschouwer uitnodigen voor een wedstrijd op Old Trafford, als teken van fairplay en sportiviteit', schreef Ronaldo na het incident op zijn Instagram. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie