Meerdere oorzaken voor magere start van Club Brugge: Die transferperiode weegt

Meerdere oorzaken voor magere start van Club Brugge: "Die transferperiode weegt"

13 augustus - 09:00 Laatste update: 09:09
54

Club Brugge krijgt zondagavond een nieuwe kans om haar weifelende seizoensstart wat meer overtuiging toe te dienen. De verplaatsing naar Oud-Heverlee Leuven belooft wel geen eenvoudige klip te worden. Marc Degryse schat het belang van die partij vooral hoog in voor trainer Carl Hoefkens.

In zijn eerste weken als leidsman van Club heeft de onervaren Hoefkens zich al heel wat twijfels op de hals gehaald. "Deze match winnen is eigenlijk belangrijker voor Carl dan voor Club", verwijst Degryse bij Het Laatste Nieuws naar het duel met OHL. De analist was zelf aanwezig op het perspraatje van Hoefkens. "Je voelde toch wat spanning, niet? Het moet toch zijn dat hij de druk voelt", deelt hij zijn perceptie.

Verbazend is dat uiteraard niet, aangezien Hoefkens bij zijn eerste klus als hoofdcoach meteen bij dé vaandeldrager van het huidige Belgische voetbal aan de slag is gegaan. "Vroeger was dat zo bij Anderlecht, nu is dat bij Club zo: je moet elke match gewoon winnen. En het liefst met goed voetbal", beseft Degryse.

Verzachtende omstandigheden
Stress hoort daar nu eenmaal bij, al mag je die niet te veel tonen. "Je merkt dat aan zijn communicatie", aldus Degyrse. "Die was nu zeker niet dramatisch, maar je voelt het wel. Ik weet niet hoe hij voor de groep spreekt. Maar als je zenuwachtig bent, weten de ervaren mannen dat, hé. Zijn geluk is dat Mignolet, Vanaken en de andere sterkhouders van goeie wil zijn."

Die 'ervaren mannen' zijn overigens zelf ook een deel van de reden voor de magere start van Club. "Van de ruggengraat is enkel Mignolet op niveau. Die pakt zelfs nog meer dan in de Play-Offs", lacht Degryse. Alle anderen kunnen best ook eens zelf in de spiegel kijken. "Vanaken is niet fris, Mata ook niet. Lang speelt niet goed en De Ketelaere is weg. Alleen Skov Olsen bleef overeind. Die transferperiode weegt bovendien wat op de spelersgroep, denk ik", besluit Degryse.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie