Mazzu over Amuzu: “Ik wil hem overtuigen om bij Anderlecht te blijven”

Mazzu over Amuzu: “Ik wil hem overtuigen om bij Anderlecht te blijven”

12-08-2022 11:02
16

De Jupiler Pro League is ondertussen al volop aan de gang, maar ook de zomermercato blijft nog even open. RSC Anderlecht zou zich mogelijk nog moeten opmaken voor een aantal verschuivingen binnen de kern. Felice Mazzu hoopt sterspeler Francis Amuzu ook dit seizoen nog aan boord te houden. 

De ploeg van Mazzu plaatste zich donderdag voor de laatste voorronde van de Conference League door een 3-0 overwinning tegen Paid. Amuzu lijkt op weg te zijn naar OGC Nice, maar Mazzu koestert nog steeds de hoop hem te kunnen houden. "Ik wil Amuzu overtuigen om te blijven”, vertelde de coach na afloop van de wedstrijd. 

Naast zijn analyse van de wedstrijd, sprak Mazzù over de twee Anderlecht-spelers die al enkele weken in het nieuws zijn. Zonder Sergio Gomez op donderdagavond, aarzelde Mazzu niet om Amuzu te laten starten.

“Wat Amuzu betreft, ik wil hem natuurlijk overhalen om nog een jaar te blijven. Ik heb al met hem gesproken”, gaf Mazzu aan. “Ik gaf hem een adempauze aan het einde van de wedstrijd, maar zolang hij hier is en zo toegewijd als hij is, zal hij spelen”, besluit de coach van Anderlecht.