Jeugdproduct van Anderlecht en Genk maakt indruk bij PSV: Een stabiele jongen

Jeugdproduct van Anderlecht en Genk maakt indruk bij PSV: "Een stabiele jongen"

12-08-2022 09:15
2

Enkele jaren geleden nog in de jeugdopleiding van RSC Anderlecht en KRC Genk en nu staat Ismael Saibari voor een doorbraak bij PSV. Saibari staat steeds vaker in de basis bij PSV en daar is men trots op de Eindhovenaren.

Saibari is een 21-jarige aanvallende middenvelder die in Spanje geboren werd maar in België opgroeide. Hij speelde voor de jeugdploegen van Beerschot-Wilrijk, RSC Anderlecht en KRC Genk. Bij Genk brak hij nooit door in de eerste ploeg en trok in 2020 naar Jong PSV. Nu komt Saibari meer en meer op de voorgrond bij PSV.

In de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax (3-5 winst) stond Saibari aan de aftrap en ook in het tweeluik in de Champions League voorronde tegen het AS Monaco van Philippe Clement was Saibari basisspeler. Adil Ramzi, die afgelopen seizoen T2 was onder Ruud van Nistelrooij was bij Jong PSV en de aanvallende middenvelder onder zijn hoede had, is trots op diens ontwikkeling. "Een stabiele jongen in zijn hoofd ook, met een beresterk lichaam en de wil om te leren", zo omschreef Ramzi de 21-jarige Saibari.

"Ik ben heel blij voor hem dat Ruud (Van Nistelrooij, red.) hem en ook Johan (Bakayoko, red.) kansen geeft bij PSV", zegt Ramzi aan het Algemeen Dagblad. Ook Bakayoko kwam uit voor de jeugd van Anderlecht, alsook voor die van OH Leuven, Club Brugge en KV Mechelen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s