Courtois en Real Madrid pakken Europese Super Cup, geen Hazard

Courtois en Real Madrid pakken Europese Super Cup, geen Hazard

10-08-2022 22:55
8

Real Madrid heeft de eerste prijs van het nieuwe seizoen veroverd. De Champions League-winnaar was in de strijd om de Europese Super Cup duidelijk te sterk voor Eintracht Frankfurt: 2-0. Thibaut Courtois pakte weer uit met enkele knappe reddingen, terwijl Eden Hazard heel de match op de bank bleef.

De Duitsers legden een paar maanden geleden knap beslag op de Europa League door Rangers FC te verslaan. Real Madrid was duidelijk van een andere orde. Courtois moest na een klein kwartier wel redden toen Daichi Kamada voor hem opdook, maar daarna nam de Spaanse grootmacht het initiatief. Vinícius was heel dicht bij de 1-0 na een snelle aanval, maar Tuta schoot zijn doelman Kevin Trapp te hulp voor de doellijn.

Beide teams maakten er een beetje een zomeravondpartij van, maar Real bleef de betere en na 37 minuten opende David Alaba alsnog de score. De Oostenrijker kreeg de bal voor zijn voeten na een hoekschop en kon eenvoudig afronden. 

In de tweede helft kwam onder meer Mario Götze in het veld bij Frankfurt. Namens Real was Casemiro echter het dichtst bij een doelpunt. De Braziliaan schoot hard op de lat. Uiteindelijk gooide Karim Benzema het duel in het slot. De Franse superspits schoot in één keer raak op aangeven van Vinícius.

Real Madrid legt daarmee voor de vijfde keer in de clubgeschiedenis beslag op de Europese Super Cup. De Koninklijke is nu samen met FC Barcelona en AC Milan recordhouder.