Clement likt de wonden na uitschakeling met AS Monaco: 'Wrede dingen'

Clement likt de wonden na uitschakeling met AS Monaco: 'Wrede dingen'

10 augustus - 08:45
18

Philippe Clement kende geen al te beste avond met AS Monaco tegen PSV. Hij zag zijn ploeg twee keer de betere zijn, maar toch uitgeschakeld worden door de Nederlanders. Dat had de ex-trainer van Club Brugge en KRC Genk ook niet verwacht.

Tot twee keer toe dreigde PSV te verzuipen, maar de Nederlanders trokken dinsdagavond in de verlenging alsnog aan het langste eind. "Een kwalificatie gaat over twee wedstrijden. Er was een fase waarin we een penalty hadden kunnen krijgen, maar dat zijn de wrede dingen in het voetbal. We domineerden beide wedstrijden en hadden meer kansen dan PSV, toch hebben we ons niet gekwalificeerd", zegt Clement op de persconferentie na afloop.

"Toch ben ik heel trots op mijn spelers. Ze hebben tot de laatste seconde alles gegeven en kansen gekregen. Nu heerst er vooral teleurstelling. Mijn boodschap voor het team is dat als je een echte winnaar bent, er ook momenten van teleurstelling zijn. Geen enkele sporter wint altijd. De volgende keer moeten ze nog gemotiveerder zijn."

Waar het precies is misgegaan voor Monaco? "Ik wil eerst het spel beoordelen en analyseren en me niet emotioneel uitlaten. Mijn spelers hebben gegeven wat ze konden. Ik heb geen speler gezien die slecht karakter getoond heeft."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie