Op zijn 35e is Mertens nog steeds razend ambitieus: Ik wil hier legende worden

Op zijn 35e is Mertens nog steeds razend ambitieus: "Ik wil hier legende worden"

09-08-2022 08:24
5

Na negen onvergetelijke jaren bij SSC Napoli voelt Dries Mertens zich nog niet versleten als voetballer. En dus heeft hij ervoor gekozen om nog minstens één jaar het beste van zichzelf te geven bij Galatasaray. Van uitbollen is allerminst sprake, verzekert de Leuvenaar zelf.

In een reactie op de clubwebsite omschrijft Mertens Galatasaray als een 'uitstekende volgende stap'. "Ik ondertekende een contract voor één jaar, maar ik wil hier langer blijven. Ik wil hier een legende worden", klinkt het enthousiast. Mertens hoopt op veel doelpunten voor zijn nieuwe werkgever en mikt uiteraard ook op een trofee met de Turkse recordkampioen, die vorig seizoen pas als dertiende eindigde in de Süper Lig.

De liefde is alvast wederzijds, want de voetbalgekke supporters van Cim Bom gaven Mertens een onvergetelijk welkom. "Ik ben zulke fans gewoon van bij Napoli, maar het was zot dat ze 's avonds zo lang op ons gewacht hebben. Het is een hele eer om een aanbieding van Galatasaray te mogen ontvangen", besluit de veelvoudige Rode Duivel.