Fans van Challenger Pro League staan voorlopig in de kou: 'Niet op tv te zien'

Fans van Challenger Pro League staan voorlopig in de kou: 'Niet op tv te zien'

9 augustus - 07:33
6

Volgend weekend start ook de competitie in de Challenger Pro League, de nieuwe naam voor Eerste Klasse B. Met traditieclubs als K. Beerschot V.A., SK Beveren en Lierse Kempenzonen, aangevuld door de vier beste belofteploegen van ons land, belooft het een interessant kampioenschap te worden. Voorlopig hangt er echter een groot zwaard van Damocles boven het hoofd: er is namelijk nog geen live verslag geprogrammeerd.

De supporters van de verschillende clubs uit de Challenger Pro League dreigen hun ploeg (voorlopig) enkel in het stadion aan het werk te kunnen zien. Normaal gezien moet rechtenhouder Eleven Sports de wedstrijden op de buis brengen, maar tot op heden is het dat blijkbaar niet van plan, weet Het Nieuwsblad. In de tv-programmatie van Eleven is de openingsspeeldag van de Challenger Pro League alvast onbestaande.

De reden ligt bij de uitbreiding van het aantal clubs op het tweede niveau. Nu dat aantal is opgelopen van acht naar twaalf, zijn de productiekosten voor Eleven Sports behoorlijk gestegen, aangezien het bedrijf contractueel verplicht is om alle wedstrijden uit de Challenger Pro League live aan te bieden. Momenteel is de rechtenhouder niet al te happig om die overeenkomst ook na te komen.

Eleven Sports oordeelt dat er financiële compensaties moeten komen om die twee extra wedstrijden rechtstreeks te kunnen verslaan. Daarover lopen deze week onderhandelingen met de Pro League. In het seizoen 2020-2021 gebeurde overigens iets gelijkaardigs, toen de Jupiler Pro League (door corona) uitbreidde van zestien naar achttien clubs. Destijds haalde Eleven haar slag thuis.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie