OFFICIEEL: Na debuut in Jupiler Pro League nu ook profcontract voor spits bij STVV

OFFICIEEL: Na debuut in Jupiler Pro League nu ook profcontract voor spits bij STVV

8 augustus - 18:33
0

Bij STVV gaat het snel voor Andrea Librici. De jonge aanvaller maakte eerst indruk bij de jeugd, maakte ondertussen zijn debuut in de Jupiler Pro League en nu kon hij op Stayen zijn eerste profcontract tekenen.

Librici kreeg zijn jeugdopleiding bij STVV, maar verliet de Kanaries even voor de jeugd van Oud-Heverlee Leuven. In 2020 keerde hij terug naar het oude nest en vooral de laatste maanden gaat het snel voor de 17-jarige spits. Van de U18 ging hij haast meteen naar de beloften en daar maakte hij indruk op trainer Bernd Hollerbach. De trainer haalde hem bij de A-ploeg en tegen KAA Gent mocht Librici invallen.

Nu kon Librici zijn eerste profcontract tekenen bij STVV. "Deze wending had ik niet verwacht. Vorig seizoen zou ik bij de U18 spelen en mocht ik opdraven bij de U21. Dit seizoen zou ik bij de U21 spelen en kreeg ik de kans bij het eerste elftal. Dit voelt onwerkelijk", aldus de jonge Librici, nog steeds overdonderd door zijn eerste contract. "Dit is het resultaat van 10 jaar opofferingen van mijn familie en mezelf. Ik geef me altijd 300% om een wedstrijd te winnen en het team te helpen. Ik ben echt blij om te tekenen voor de club die me nauw aan het hart ligt", aldus de aanvaller. 

"Andrea is een groot jong talent die uit ons jeugdsysteem komt", stelt sportief directeur Andre Pinto. "Zijn werkkracht is een voorbeeld voor alle jonge Kanaries die dromen om profvoetballer te worden. Ik weet zeker dat hij zal blijven groeien en verbeteren. Ik wil het geweldige werk van onze jeugdacademie ook benadrukken, van de coaches tot alle begeleiders van deze jeugdige talenten. Dit is het resultaat van hun fantastische werk".

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie