OFFICIEEL: PSG laat Wijnaldum tijdelijk vertrekken, AS Roma haalt Nederlander

OFFICIEEL: PSG laat Wijnaldum tijdelijk vertrekken, AS Roma haalt Nederlander

05-08-2022 20:44

Georginio Wijnaldum speelt komend seizoen in Italië. Paris Saint-Germain verhuurt de 31-jarige middenvelder tot de zomer van 2023 aan AS Roma. In de deal is een optie tot koop opgenomen.

Roma en PSG hebben de huurtransfer bevestigd. Wijnaldum, die na een mislukt debuutseizoen in Parijs geen perspectief meer had en ook nog eens zijn vaste plek bij Oranje kwijtraakte, maakt op voorspraak van trainer José Mourinho de overstap naar de hoofdstad van Italië.

Na dit seizoen kan Wijnaldum definitief de overstap naar Rome maken. Naar verluidt is de optie tot koop zo'n acht miljoen euro waard. De optie wordt automatisch geactiveerd als Wijnaldum de helft van alle competitiewedstrijden speelt bij Roma of wanneer de club zich plaatst voor de Champions League.

Wijnaldum doorliep de jeugdopleiding van Sparta en Feyenoord, brak door in De Kuip en speelde later voor PSV. Na een periode bij Newcastle United verdiende de routinier zijn strepen als gewaardeerde kracht bij Liverpool. Vorig jaar stapte hij transfervrij over naar PSG.

Met zijn verhuizing naar Italië hoopt Wijnaldum zich weer in de kijker te spelen bij bondscoach Louis van Gaal. Bij Conference League-winnaar Roma kan hij een middenveld vormen met Nemanja Matic die sinds kort ook in het Stadio Olimpico speelt.