Anderlecht begint goed aan Europees avontuur met simpele winst tegen Paide

04-08-2022 20:35 Laatste update: 20:37
65

RSC Anderlecht heeft een goede zaak gedaan in de strijd om kwalificatie voor de volgende ronde. Op bezoek bij Paide had het het niet altijd even makkelijk, maar wist het wel een belangrijke overwinning te boeken. Het werd 0-2.

RSC Anderlecht was uiteraard de grote favoriet om een goed resultaat te halen en eiste ook meteen het balbezit op tegen Paide. De eerste kansen waren echter voor de thuisploeg, maar het eerste doelpunt? Dat was voor paars-wit. Na een voorzet van Amuzu was Lior Refaelov zijn tegenstanders te snel af: hij maakte er na nog geen tien minuten 0-1 van.

De Esten gaven de moed echter niet op en gingen op zoek naar een gelijkmaker. Het was stevig puffen voor paars-wit en echt de bovenhand wist het nooit te nemen. De kansen waren wel voor de Brusselaars. Refaelov en Fabio Silva kregen nog enkele kleine mogelijkheden, maar het bleef wachten op dat tweede doelpunt.

Dat leek er niet meer te gaan komen, maar in het slot van de eerste helft viel dat er toch. Met zijn tweede in loondienst van paars-wit verdubbelde Fabio Silva de voorsprong voor de Brusselaars. Voor Paide werd het daardoor wel heel moeilijk om nog iets te rapen.

Ook in de tweede helft was Anderlecht niet oppermachtig en probeerde men bij Paide toch nog tot enkele mogelijkheden te komen. Een sterk keepende Hendrik Van Crombrugge wist echter een tegendoelpunt te voorkomen en hield Anderlecht enkele keren recht.

De Brusselaars herpakten zich wel en bepaalden het tempo. Ze vonden de 0-2 voorsprong duidelijk genoeg. De voet werd helemaal van het gaspedaal gehaald en de wedstrijd werd rustig gecontroleerd. Een doelpunt leken we niet meer te gaan krijgen en kregen we ook niet meer. De tegenaanvallen van Paide leverden niets op en ook paars-wit kwam niet meer tot bij het doel van de Paide-doelman. Het bleef 0-2.