Klopp wil Firminho niet laten gaan bij Liverpool: 'Hij is cruciaal voor ons'

Klopp wil Firminho niet laten gaan bij Liverpool: 'Hij is cruciaal voor ons'

29-07-2022 19:15

Jurgen Klopp is niet van plan om in te stemmen met een vertrek van Roberto Firmino. De Braziliaanse spits werd eerder deze zomer gelinkt aan Juventus, maar de trainer van Liverpool lijkt een einde te maken aan deze geruchten.

"Bobby is onze hart en ziel in dit team", vertelt een lovende Klopp over Firmino op een persconferentie geciteerd door Fabrizio Romano. "Hij is echt cruciaal voor ons. Alles ziet er goed uit bij hem en we kunnen het heel goed vinden. Zijn kwaliteiten staan buiten kijf en zonder hem hadden we nooit kunnen spelen op de manier zoals afgelopen jaren. Hij is essentieel voor ons team." Firmino gaat dit seizoen het laatste jaar van zijn contract bij Liverpool in.

Firmino werd eerder deze transferzomer in verband gebracht met een overstap naar Juventus. Corriere dello Sport meldde dat de Italianen een bod van meer dan 22 miljoen euro hadden weggelegd, maar dat er nog geen reactie was vanuit de clubleiding van Liverpool. Firmino speelt sinds 2015 voor de Engelse grootmacht. Dat jaar werd hij voor 41 miljoen euro overgenomen van TSG Hoffenheim. De Braziliaan speelde in totaal 231 duels voor Liverpool in de Premier League en daarin scoorde hij 71 keer.