OFFICIEEL: Transfer nu helemaal rond, Barcelona stelt Lewandowski voor

OFFICIEEL: Transfer nu helemaal rond, Barcelona stelt Lewandowski voor

19-07-2022 22:46
4

Robert Lewandowski heeft zijn transfer naar FC Barcelona te pakken. De Pool komt over van Bayern München en tekent voor vier jaar bij de Catalanen.

Lewandowski maakte er de afgelopen weken geen geheim van dat hij graag wilde vertrekken bij Bayern. Barcelona was van begin af aan het meest concreet, maar de Duitsers wilde de 33-jarige Poolse topspits niet zonder slag of stoot laten gaan. Het ontpopte zich tot een heuse transfersoap waar maar geen einde aan leek te komen.

Na langdurige onderhandelingen werd er tóch een akkoord bereikt met de Duitsers. De Catalanen betalen 45 miljoen euro en dat kan via bonussen oplopen tot vijftig miljoen euro. De Pools international had nog een contract voor één jaar bij Der Rekordmeister.

De spits maakte in 2014 transfervrij de overstap van Borussia Dortmund naar Bayern. Uiteindelijk speelde Lewy 375 duels voor de Duitsers, waarin hij 344 keer scoorde en 72 assists gaf. Lewandowski won meermaals de landstitel en kon ook de Champions League-beker één keer de lucht in houden.