De Bruyne ziet ploegmaat vertrekken met het oog op het WK

De Bruyne ziet ploegmaat vertrekken met het oog op het WK

19-07-2022 14:50

Zack Steffen , de tweede doelman van Manchester City, speelt aankomend seizoen op huurbasis bij Middlesbrough, meldt zijn club Manchester City via de officiële kanalen. Ook komend seizoen zou de ploeggenoot van Kevin De Bruyne niet op al te veel minuten kunnen rekenen. Naast eerste doelman Ederson, haalde City deze zomer namelijk met Stefan Ortega van Arminia Bielefeld al een vervanger voor de vertrekkende Steffen.

Middlesbrough huurt Steffen voor één jaar. De Amerikaanse doelman tekende onlangs nog een nieuw contract voor 4,5 jaar bij zijn club Manchester City. Volgens Chris Wilder, manager van Middlesbrough, zegt dat veel over de kwaliteiten van de doelman. "Manchester City deelt niet zomaar contracten voor 4,5 jaar uit", vertelt de oefenmeester aan de Middelsbrough-kanalen. "Dat betekent dat ze echt wel wat van hem vinden natuurlijk. Hij had makkelijk als tweede keeper bij de club kunnen blijven, maar met het oog op het WK heeft hij besloten om hierheen te komen", doelt Wilder op het aankomende WK In Qatar. Hier hoopt Steffen eerste doelman van de Verenigde Staten te kunnen worden.

Steffen werd in 2019 voor 6,8 miljoen euro overgenomen van Columbus Crew. Daarna werd de doelman direct voor een jaar verhuurd aan het Duitse Fortuna Düsseldorf. Steffen maakte daar veel indruk en werd daarna tweede keeper bij the Citizens, achter de onbetwiste nummer één Ederson. De doelman uit de Verenigde Staten speelde in totaal 21 wedstrijden voor de club uit Engeland.