Mboyo schiet terug: Ben onschuldig, aantijgingen van Duchâtelet waren erg hard

Mboyo schiet terug: "Ben onschuldig, aantijgingen van Duchâtelet waren erg hard"

13-07-2022 10:07 Laatste update: 10:10
12

Ilombe Mboyo en Anthony van den Borre zijn vrijgesteld van vervolging door de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Daar was een klacht binnengelopen van ex-Standard-voorzitter Roland Duchâtelet, die het duo beschuldigde van omkoping. Mboyo is opgelucht dat gerechtigheid geschied heeft en sneert in één klap terug naar zijn aanklager.

Duchâtelet, die inmiddels enkele jaren van het hoofdplan verdwenen is in het Belgische voetbal, is al enige tijd op kruistocht tegen Mboyo en Van den Borre. Volgens hem zou Anderlecht haar landstitel van 2014 gekocht hebben, ten nadele van Standard. Het aangeklaagde duo zou middels het aanbieden van dure horloges de uitslag van het onderlinge duel tussen Genk (Mboyo) en Anderlecht (van den Borre) beïnvloed hebben.

De KBVB is echter niet meegegaan in dat verhaal, tot grote opluchting van Mboyo. "Van in het ­begin heb ik altijd gezegd dat ik het slachtoffer ben van een rancuneus persoon", verwijt hij bij Het Nieuwsblad eerst nog discreet naar Duchâtelt. Nadien valt hij hem ook openlijk aan. "Ik ben ­onschuldig en de aantijgingen van Duchâtelet waren erg hard, omdat ze mijn professionele integriteit in twijfel trokken."

Mboyo benadrukt dat zijn liefde voor het voetbalspelletjes te groot is om foute dingen te doen. "Nooit zou ik vals­spelen om een wedstrijd te ­winnen", zweert hij. "Dat kan ik me zelfs niet voorstellen. Deze beschuldigingen hadden dan ook een enorme impact op mijn leven." Daarmee doelt Mboyo vooral op het feit dat zijn carrière sindsdien in het slop verzeild geraakt is. Overigens wenste Van den Borre op zijn beurt niet te reageren op de zaak.